Xarxa d'intercanvi/ Fotografies del barri/ Memòria del Barri/ Viatges...per entrar-hi

dimecres, 31 de març del 2010

Activitats de Setmana Santa a la comarca d'Osona

Aquests dies es poden viure a la comarca d'Osona algunes activitats típiques dels dies de Setmana Santa, tot i que les manifestacions de caràcter marcadament religiós, com ara les processons, han anat desapareixent ja fa anys. Actualment queda la processó dels Dolors (processó dels Armats, processó del Silenci...) tornarà a recórrer els carrers de la ciutat antiga de Vic. Aquesta està prevista el diumenge de rams.

També hi ha algunes activitats musicals de caràcter religiós a Vic i als Hostalets de Balenyà. Però els actes més vius i abundants giren a l'entorn de Pasqua i són les caramelles i els aplecs que es fan a molts llocs d'Osona. Entre els aplecs, que solen estar animats per les rifes de productes tradicionals, sobresurten el de Sant Jaume de Viladrover, el de Puig-l'agulla, el de Bellmunt i l'anomenat Aplec dels Ous dels Hostalets de Balenyà.

Només recordar a tots aquells que no es queden a la Comarca que s'informin de les previsions meteorològiques, consultar guies i mapes del recorregut per no perdre's i portar l'equipament necessari segons l'activitat... són alguns dels consells que cal seguir si es fa alguna sortida aquest cap de setmana llarg de vacances de Setmana Santa. Els Bombers demanen precaució. En cas d'accident, cal mantenir la calma i trucar el telèfon d'emergència 112. És important que, si no es va acompanyat, algú estigui informat de l'activitat prevista.

Bona setmana santa veïns i veïnes de Santa Anna!

1 comentari: