Xarxa d'intercanvi/ Fotografies del barri/ Memòria del Barri/ Viatges...per entrar-hi

dimecres, 16 de juny de 2010

NOU ARBORETUM DE FRUITERS!!!!

Avui al matí ha tingut lloc la presentació de l’arboretum de fruiters de Vic. Aquest projecte ha consistit en la creació d’un espai on estiguin representades diferents varietats d’arbres fruiters autòctons, amb l’objectiu de preservar-ne la seva conservació com a espècie. Les varietats han estat obtingudes a partir d’un treball de recuperació iniciat pel Parc Natural de la zona volcànica de La Garrotxa, que ha fet un treball de recerca de varietats autòctones de les comarques d’Osona, la Garrotxa i el Ripollès, que s’estaven perdent i n’ha obtingut exemplars per ser comercialitzats.

Tal i com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal, s’han plantat 11 espècies de fruiters (perera, pomera, noguera, avellaner, presseguer, figuera, prunera, codonyer, cirerer, neprer i magraner) de 15 varietats diferents, agrupades en parcel·les. La finalitat és la conservació de les espècies i servir de recurs tròfic per a la fauna de la zona. Tot el conjunt de 3450 m2, està envoltat d’una tanca arbustiva amb 1000 arbustos autòctons (sanguinyol, saüc i arç blanc), disposa d’un camí central d’accés, i de senyalització de les parcel·les.

L’Arboretum és un dels elements que ha de conformar l’espai ambiental de Les Casasses, juntament amb els horts municipals i la futura recuperació del bosc de ribera d’aquell tram del Gurri i la creació d’un aiguamoll.
La regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal, ha manifestat que aquesta acció junt amb altres que s’han fet des de la mateixa àrea són el resultat d’un pla integral de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic que busca la recuperació de les riberes dels rius i, a la vegada contribuir a la millora de la biodiversitat.

Els treballs que s’han dut a terme per poder presentar aquest nou espai verd de la ciutat han estat possibles gràcies un Pla d’Ocupació del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i que es va iniciar el passat desembre i s’ha finalitzat aquest mes de maig.

L’acte també ha comptat amb el president de l’Àrea de Medi Ambient i 2n tinent d’alcalde, Josep Burgaya, que ha destacat que aquest nou espai representa un altra “petita gran acció”, dins el planejament global de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic i, que junt amb altres accions de la mateixa àrea signifiquen la socialització d’aquests espais, ja que conviden a que la ciutadania en participi: el cas dels horts municipals, la recuperació de les riberes del Gurri i Méder, entre altres. Burgaya també ha remarcat la importància de que aquests projectes han comptat amb l’ajut dels Plans d’Ocupació i ha anunciat que a partir del mes vinent, l’Ajuntament de Vic comptarà amb 14 nous Plans d’Ocupació Extraordinaris que es tradueixen en la possibilitat de donar feina a més de 70 persones durant un període de temps per a fer tasques diverses. D’aquesta manera, l’administració intenta donar suport a aquelles persones que es troben en situació d’atur i minimitzar els efectes de la crisi econòmica actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada