Xarxa d'intercanvi/ Fotografies del barri/ Memòria del Barri/ Viatges...per entrar-hi

divendres, 16 d’abril del 2010

Proposta per aquest cap de setmana: Tim Burton travessa el mirall d’Alícia en 3D

Des d'avui ja podem veure a Vic ALICIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES!
"Qualsevol món són en realitat dos mons: el que es veu, ple d’aparences i de rígides normes i hipocresies, i el que no es veu perquè és subterrani o clandestí, i molt sovint més vistós, mès divertit i més emocionant. Això se sap fins i tot des d’abans que l’escriptor Lewis Carroll enviés a l’altre costat d’un cau la protagonista de la seva obra cabdal. És poc probable que, quan va publicar Les aventures d’Alicia al país de les meravelles, l’any 1865 –i, sis anys més tard, la continuació, titulada A través de l’espill–, Carroll s’imaginés que això canviaria per sempre el curs de la literatura infantil i que ingressaria en la consciència col·lectiva i en la mitologia pop. Ni el cine ni la televisió ni els còmics ni els videojocs ni l’òpera ni l’art serien el mateix sense aquests dos llibrets meravellosos.

És difícil suposar en quin idioma els va llegir Tim Burton abans de rodar –en 2D per reconvertir-la després a 3D— el seu Alicia en el país de las maravillas, o si tan sols els ha fullejat alguna vegada. Pren prestats de Carroll la geografia –al nord, l’Anglaterra victoriana; al sud, Wonderland, aquí rebatejada Underland no pregunteu per què-- i alguns personatges, però si es llegeixen els llibres un pot percebre la qualitat líquida dels somnis i la sensació que qualsevol cosa pot passar, i la pel·lícula és essencialment una altra història de recerques i destins i nens escollits per ser herois.

Més que a Wonderland, Alícia aquesta vegada ha arribat a una versió de Narnia tunejada, això sí, per Burton, i per aquest motiu inclou molts arbres amb branques en espiral, i molts camins expressionistes i també hi ha Helena Bonham Carter que fa esgarrifar i, per descomptat, Johnny Depp arrebossat en maquillatge i comportant-se com un dement petulant."

Aquest és un escrit per NANDO Salvà extret del "periodico.cat". Podeu veure el tràiler a la barra dreta d'aquest bloc, fent un clic sobre la imatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada